dot dot
dot

WildBoar Blog > Torsdag, 18-Oktober-2007

Det ska fan vara tränare

Att det inte är lätt att vara tränare har dom senaste veckorna verkligen utvisat.

I Väsby tvingas Peter Stenqvist mer eller mindre att lämna laget eftersom han inte har förtroende från ..

Att det inte är lätt att vara tränare har dom senaste veckorna verkligen utvisat.

I Väsby tvingas Peter Stenqvist mer eller mindre att lämna laget eftersom han inte har förtroende från ett flertal av spelarna och Almtunas Robert Nordmark att gå för att laget inte presterat så bra som styrelsen hoppats eller tycker att dom har material för.

I fallet Väsby tycker jag att det är anmärkningsvärt att frågan om förtroende ens dök upp. Laget har inlett serien storartat resultatmässigt och defensivt har det sett hur tätt ut som helst. Visst finns det alltid fel och brister hos tränare men det gäller alla så även spelarna och ett lag som har en spelidé som uppenbarligen är helt rätt ute ska kunna lösa interna problem just internt. Men har man inte spelarnas förtroende så har man inte och det hedrar Peter att han avgick självmant och därmed besparade klubben att sparka honom vilket sannolikt hade blivit konsekvensen om han inte avgått. Det är alltid enklare att göra sig av med en tränare än att göra sig av med flera spelare.

I fallet Nordmark är det som vanligt svårt att se att det skulle vara själva tränaren det är fel på. Han var inne på sin tredje säsong med lågbudgetlaget Almtuna och har väl lyckats hyfsat med tanke på förutsättningarna och som tränare lär han knappast ha blivit sämre sen förra säsongen ...  Nu kan Uppsalalaget inte fyra av det vapnet fler gånger denna säsong.

I vilket fall som helst kan det knappast vara en plump i meritförteckningen att ha fått sparken någon gång i bland när det finns historiska bevis på att man har lyckats. Jag hoppas att både Robert Nordmark och Peter Stenqvist kommer igen och visar att dom både kan och vill


print page  tell friend

dot
dot dot
dot dot dot