dot dot
dot

WildBoar Blog > Tisdag, 23-Oktober-2007

Hockeyfientliga kommunen

Upplands Väsby är en kommun med ca 40.000 innevånare. Där finns ett forbollsag i superettan, en simklubb i sverigeeliten och ett ishockeylag i toppen av div 1. Hur är det möjligt? Ja inte är det tack vare vår politiker i alla fall.

Jag håller nästan på att ramla av stolen när jag läser om kommunens prioriteringar.  En ny simmhall är väl kul och trevligt men är det verkligen vettigt att låta kostnaderna skena iväg på det sättet utan att ens höja på ögonbrynet. Säkert har vi inte sett sista fördyringen heller.

Samtidigt som miljonerna rullar iväg på en 25 meters bassäng med intilliggande plaskdamm för barn är man inte ett dugg intresserad att gå in och hjälpa ishockeyklubben att sätta ett tak över uterinken. Den uterink som klubben i stort sett finansierat på egen hand och som nu inte kan användas p.g.a. .dom allt mildare vintrarna. Vi pratar då om en investering på några miljoner och som dessutom i stort sett kommer att betala sig själv genom  minskade driftskostnader.

När det går bra för föreningarna är polikerna där och gottar sig men dom är fan så frånvarande när det gäller att göra det ideella arbetet i klubbarna något lättare. Ja om det inte gäller klubbar som köper in dyra stjärnor då förstås. Då är inte kostnaderna så viktiga helt plötsligt.


print page  tell friend

dot
dot dot
dot dot dot